• Vi håller Sverige i tätposition inom flyg- och rymdteknik

  Vi håller Sverige i tätposition inom flyg- och rymdteknik

 • Näringsminister Mikael Damberg besökte GKN i Trollhättan

  Näringsminister Mikael Damberg besökte GKN i Trollhättan

 • RUAG anställd förbereder test av antenn.

  RUAG anställd förbereder test av antenn.

 • 1
 • 2
 • 3
AUTO TRANSLATE
Swedish English German

Detta är Swedish Aerospace Industries

Den svenska flyg- och rymdindustrins styrkeområden är en del av lösningen för att möta samhällets utmaningar.

Det finns flera skäl till varför omvärlden satsar på flyg- och rymdverksamhet. Den är en beprövad drivmotor i kunskapsutvecklingen; den skapar ökad rekrytering till tekniska utbildningar, viktig forskningsdisciplin inom grundforskning, teknologispridning till/från andra branscher samt industriell kompetens inom avancerad teknologi; den är även en tillväxtmarknad.

Läs mer

Rymdintresserade gymnasieelever ges denna sommar möjlighet att delta i Sveriges första rymdforskarskola inom astronomi och rymdteknik. Rymdforskarskolan anordnas av föreningen Astronomisk Ungdom och stödjs av Swedish Aerospace Industries (SAI) med flera. Under det två veckor långa programmet får ungdomarna ta del av populärvetenskapliga föreläsningar inom astronomi och rymdteknik samt genomföra laborationer och intressanta studiebesök.

Att fler unga intresserar sig för naturvetenskap och teknik är viktigt för en ökad förståelse inom dessa områden. Vi hoppas och tror att denna aktivitet kan inspirera fler till framtida studier och karriärer inom rymdbranschen. SAI välkomnar därför detta initiativ, och bidrar med ekonomiskt stöd till sommarforskarskolan 2016.